Kampen om det 14. mandat er allerede gået ind, og ingen kæmper en kamp som Volt.

Volt er Danmarks første pan-europæiske parti, der uden ét eneste kendt ansigt og uden store økonomiske donorer går til valg på en helt ny platform: At være en pan-europæisk bevægelse med etablerede partier i flere europæiske lande og en overordnet fælles dagsorden.

Landeleder Kathrine Richter udtaler:
”Volt har i fællesskab udarbejdet en overordnet fælles forståelse af, hvilken retning vi gerne vil have Europa går: Vi skal fremad, og vi skal løfte alle regioner af Europa, så vi kan takle de største udfordringer sammen. Og det starter med samarbejde på borgerniveau”.

Volt Europa er en ide udsprunget i kølvandet af Brexit og Trumps valg. Nationalismen er en farlig kim på det europæiske kontinent og der er allerede nu tusindevis af europæere i Europa, der er enige i, at vi skal have en ny måde at føre politik på; vi skal engagere vores borgere og det politiske lederskab skal være gennemsigtige og tilgængelige.

I Danmark har Volt været i gang siden maj 2018 og d. 24. oktober afholdes der national generalforsamling i et lille festlokale på Frederiksberg, hvor partiets spidskandidater annonceres.
Dagen forinden vil Valgenheden i Økonomi- og Indenrigsministeriet godkende partiets navn og så går jagten ind på ca. 71.000 vælgererklæringer.
Til Europaparlamentsvalget kan alle EU-borgere i Danmark afgive en vælgererklæring til Volt, ligesom man kan stemme på partiet og det er helt nyt i Danmark.

Landeleder Kathrine Richter:
”Vi er det første parti i Danmark, hvor europæere, der arbejder og lever i Danmark kan stemme på et ægte, europæisk parti. Vi kan allerede se på vores medlemstal, at der er stor interesse i partiet blandt det internationale miljø og vi ved, at der er flere derude, der savner et parti, der tager det globale udfordringer alvorligt og tænker på Europa, som et fællesskab vi skal udvikle i fællesskab – ikke afvikle af dovenskab. For det mener jeg ærligt talt finder sted: Ingen partier vil tale om de danske forbehold og man er tilfreds med at fedte for Dansk Folkeparti, fordi det eneste man vil er at tælle til 90. Hvor er modet og ambitionerne?”

Leave a Comment