1. Generalt

Volt er en pan-europæisk, progressiv bevægelse der forsøger at revolutionere måden politik føres på og bestræber sig for en samlet, fair og åben Europæisk Union, som giver muligheder for alle.

Volt blev started af Andrea Venzon den nuværende valgte præsident for Volt. Inspirationen til at starte projektet kom efter Brexit og tendenserne i 2016. Den 29. marts da artikel 50 blev udløst var Volt kun en Facebook side og 5 personer, som var villige til at udfordre status quo. Uden fonde, store navne eller gyldne politiske håndtryk har Volt vokset sig til en vægelse af tusinder af støtter i alle europæiske lande. Initiativet blev started fordi reaktionær, populistiske tendenser truer værdierne, som vores medlemmer tror dybt på, og fordi traditionelle politiske fraktioner har fejlet i at sørge for attraktive og pragmatiske svar til vores tids udfordringer.

Volt er en transnational europæisk bevægelse som ønsker at skabe politiske partier i forskellige europæiske lande, der kan stille op til valg på europæisk, national og lokalt niveau med de samme værdier, politiske retningslinjer og objektiver. Da bevægelsen blev skabt blev det første politiske mål sat for Europa Parlamentsvalget i 2019. Volt bestæber sig for at stå til valg i mindst 7 europæiske lande. Hvorfor 7? Grunden til dette er at, hvis bevægelsen formår at få 25 MEP’s fra 7 lande kan vi skabe den første uafhængige politiske gruppe i Europa Parlamentet – noget ingen har formået før i historien på dette kontinent! Efter valget vil Volt begynde valgkampagne for nationale og lokale valg i Danmark.

Nej, som en pan-europæisk bevægelse vil vi have tilstedeværelse og stille op til valg i hvert europæisk land.

Volt kommer fra den internationale enheds måling af elektrisk potentiale. Vi valgte dette navn for at bringe nye energier til Europa og fordi det repræsenterer vores energiske og effektive team. Til dels, det internationale ord gør det muligt for at os at bruge det samme ord på tværs af Europa.

2. Politiske position

Et forenet Europa der værdier its borgere og beboere, som er i stand til at opfylde deres unikke potentiale og vedvarende bestræbe sig på at opnå sammen den højeste standard for menneskelig, social, miljømæssig og teknisk udvikling.

Vores fællesskaber er vores hjem. Vores regioner er vores hjem. Vores lande er vores hjem og Europa er vores hjem. Vi vil have problemer løst på det laveste niveau muligt og nødvendigt på det højeste niveau. Lige nu er Europa ikke i stand til at løse de problemer, som det står overfor og borgere betaler for konsekvenserne.

Vi er utvetydig for et demokratisk system, som følger retsstatsprincippet. Vi fraviger fra at positionere os som venstre eller højre. Vi vil finde gode løsninger for alle problemer som vi ser omkring os og vi skriver politikker på baggrund af forskning og undersøgelser.

Volt står stærkt ved de stiftende værdier af den Europæiske Union – menneskelig værdighed, frihed, demokrati, lighed, retsstatsprincippet, og menneskerettigheder – og udviklingen af samfundet, hvor inklusion, tolerance, retfærdighed, solidaritet og ikke-diskrimination står stærkest.

 

Vi tror på at der fortsat er meget, som skal forbedres i vores samfund og vi skal bestræbe os på intet mindre end de højeste standarder for alle borgere – og derfor har vi skabt Volt. De fundamentale delte værdier som inspirerer vores vision for Europa er:

Menneskelig værdighed

  • Vi tror på på ufravigelige værdighed i mennesket. Denne respekt og taknemmelighed for hvert menneske leder vores politikker i dets hjerte.

Lige muligheder

  • Vi tror på retten for alle til at udfolde deres eget unikke potentiale uansete deres livsbetingelser. For at opnå denne vision i Europa vil vi gøre brug af hver borgers potentiale. Vi har ikke råd til at lade økonomiske vilkår, diskrimination og fordomme holde nogen tilbage i mens andre bliver begunstiget.

Frihed

  • Vi tror på alle frihederne, som er opnået i europæiske samfund indtil nu og som er en del af EU’s traktat for fundamentale rettigheder (EU Charter of Fundamental Rights). Dog kan borger rettigheder variere fra medlemsland til medlemsland. Vi er forpligtet til at sikre at alle borgere nyder samme niveau af frihed om det omhandler civile rettigheder eller mulighed for at starte en virksomhed uanset, hvilken del af unionen de bor.

Retfærdighed

  • Vi tror på at et retfærdigt samfund ikke kun indebærer ligebehandling foran loven, men også om et retfærdigt og fair samfund, hvor social mobilitet er en realitet, sikkerhedsnet ikke efterlader nogen bag sig, økonomisk ulighed er reduceret og miljøet er beskyttet for det fælles gode for alle.

Bæredygtighed

  • Vores fokus er udvikling for en bedre fremtid og derfor tror vi på at bæredygtighed er nøglen dertil. Vores økonomier skal både være miljømæssige og finansielt bæredygtige så fremtidige generationer kan nyde et sundt miljø og ikke være overbebyrdet af gæld.

Det skal du fordi vi er lige så skeptiske om politisk som du er. Nogen af os er eksperter imens alle er nysgerrige, passioneret og optimistiske. Du skal stemme på os fordi vi tilbyder en forenet stemme til alle dem, som vi hjælpe med at bygge fremtiden for Europa.

Nej

3. Finansiering

Indtil nu er alle vores donationer fra private aktører af medlemmer eller deres venner og familie. Vi har succesfuldt eksekveret flere crowdfunding kampagner og vi bestræber os på at fortsætte på denne måde. Desuden er vi i kontakt med fonde til at støtte os til specifikke projekter (e.g. vores Fællesskab)

 

4. Andet

Europabevægelsen er en national bevægelse i Danmark, som promoverer Europa. Volt er et græsrod europæisk fællesskab med en ambition om at sikre 25 sæder fra 7 eller flere lande for at skabe det første oprigtige europæiske politiske parti i Europa Parlamentet til valget i maj 2019.

Ja, det gør vi! Kathrine Richter, Volts landeleder i Danmark er vores spidskandidat til valget.

De næste Europa Parlamentsvalg bliver afholdt søndag den 26. Maj i 2019. Er du en EU borger har du ret til at stemme i det land, som du bor i eller dit hjemland. For at vi kan stille op til valget i Danmark har vi brug for 70,000 underskrifter at støtte til Volt – Danmark i Europa. Derfor er der brug for dig! Hvis du synes om Volt’s ideer kan du allerede nu vise din støtte. Stemmeafgivelse begynder i maj så det er nemt at stemme en dag, hvor det er belejligt for dig i stedet for at vente til søndag 26. Maj. Ved sidste valg stemte kun halvdelen af den stemmeberettigede befolkning tror vi på at Volt har en god chance, da mange af vores støtter ikke stemte ved sidste valg. Hvis du er usikker på om du er registreret til at vælge, kan du tjekke dette ved xxx. Er du korrekt registreret vil du modtage et stemmekort med posten få uger før valget!

Volt Danmark er en medlem association med hovedkontor på Frederiksberg og tilstede i Århus, Ålborg, Odense og København. Folk kan blive en del af Volt, hvis de deler Volt’s værdier og ikke er medlem af et andet politisk parti.