TYSKLAND/Lübeck - Streetfood-kaj i Lübeck: burritos, bowls og burgere på Untertrave?

Reffen inspirerer Volt i Lübeck - men vil tysk bureaukrati sætte en stopper for nyt liv i havnebyen i Schleswig-Holstein?

28. mar. 2024

I København lærte Volt fra Lübeck den livlige street food-scene lige ved havnefronten at kende. "Reffen" og "Bridge Street Kitchen" direkte på inderhavnsbroen tiltrak unge og gamle om sommeren. "Variationen i udbuddet, beliggenheden og prisen imponerede os hele vejen rundt," fortæller Thomas Jahn. "I centrum af vores smukke gamle bydel ønsker vi at gøre denne smukke promenade på solsiden mere attraktiv for Lübecks indbyggere og turister, især fordi den forbinder de to attraktive steder Drehbrückenplatz og Hansemuseum."

Ti til 15 food trucks på ét kulinarisk oplevelsessted

Politikeren forestiller sig ti til 15 foodtrucks, som i første omgang kunne placeres der i weekenden. "Vi tror på, at der er nok kreative restauratører i Lübeck, som med deres ideer kan forvandle en streetfood-kaj til en kulinarisk oplevelse," siger Thomas Jahn. Der skal ikke kun tilbydes bratwurst og fiskesandwich, men også pizza, craft beer, tacos og andre internationale retter.

Forvaltningen skal inddrages for at få styr på tilladelser, affaldshåndtering og elektricitet. "Byen kunne refinansiere omkostningerne gennem stadeafgifter," foreslår Thomas Jahn. Desuden ville der ikke gå en eneste parkeringsplads tabt, og passagertransporten ville ikke blive hindret.