Volts vej til stemmesedlen

Træt af politik, som vi kender det? Kom og forandr politik sammen med os!

Vores politik er samskabt af vores medlemmer, baseret på vores europæiske værdier, erfaringer og videnskab. Vores kandidater er vores egne medlemmer og du har muligheden for at gøre en kæmpe forskel.

Lad os få Volt på DIN stemmeseddel - støt her, nu!

Folketinget forhindrede Volt i at stille op!

Du kan ikke stemme på Volt til Europaparlamentsvalget i Danmark i 2024, fordi Folketinget vedtog L48 d. 7. december 2023.

Loven sagde ellers, at Volt kunne stille op!

I 2023 stod der i Europaparlamentsvalgloven, at hvis et parti var repræsenteret i Europaparlamentet, så behøvede man som parti ikke samle vælgererklæringer. Vi tjekkede det med en advokat og indsendte en anmeldelse mandag d. 6. marts 2023.

Indenrigsministeriet afviser Volt: I kan true dansk demokrati!

Efter 6 ugers venten modtog Volt et afslag fra Indenrigsministeriet og her er 4 vilde grunde til hvorfor!

Så kom Europabevægelsen imod EU med et forslag!

Europabevægelsen imod EU havde fået fremsat forslat at sænke antall vælgererklæringer til Europaparlamentsvalget for at gøre det lidt nemmere, trods alt, at søge opstilling. Her er vores indlæg til Indenrigsudvalget, som selvfølgelig ignorerede vores forslag.

Alexander, Kathrine, Folketinget B39 2023

Ombudsmanden gav os ret

.. Indenrigsministeriet havde slet ikke taget vores reference til EUs Charter til indsigt i deres umiddelbare afvisning af vores anmeldelse fra marts 2023. Så nu måtte de til det igen! Læs vores klage og de 4 utrolige grunde til at vi fik afslag i første omgang!

Indenrigsministeriet forbereder lovforslag imod Volt

Mens vi venter, er Indenrigsministeriet i fuld gang med at rense lovteksten, så Volt ikke kan stille op! I et demorkratisk land gøres deres meget for at forhindre Volt i at stille op!

Det er tid til at udfordre det politiske status quo!

Idag har vi svingdøre for politikere og barrikader for nye partier.

Med kravet om 70.680 underskrifter har Danmark den højeste tærskel for at komme på stemmesedlen til Europaparlamentsvalget. Det gavner hveken den samfundsmæssige samtale eller tillid til det politiske system.

Video: Så mange underskrifter kræver det i andre EU-lande(hint: færre end i Danmark!)

Volts 5+1 fokusområder

Vi har store udfordringer, men vi kan løse dem i fælleskab, når vi arbejder sammen!
Disse er Volts 5+1 fokusområder i HELE Europa:

Se Volt Danmarks politik
 • 01

  Smart Stat

  En innovativ stat tager sig af sine borgere og er samtidig klar med fleksible løsninger. Vi vil derfor styrke både vores digitale OG vores menneskelige løsninger.

 • 02

  Økonomisk genfødsel

  For at imødegå fremtidens udfordringer skal vi gentænke økonomien i Europa. Fra arbejdsmarkedet til vores penge- og finanspolitik.

 • 03

  Borgerinddragelse og demokrati

  Vi ønsker at styrke den enkeltes borgers stemme i hverdagen. Det må ikke kun være op til valg, at borgere bliver lyttet til.

 • 04

  Social Lighed

  Volt ønsker et lige samfund, hvor det individuelle potentiale kan frigøres, og her ønsker Volt at gå forrest og tage et større ansvar.

 • 05

  Global Balance

  Den vestlige verden står for en stor udledning af CO2 og derfor skal vi også gå forrest i udviklingen af løsninger.

 • +1

  EU reform

  Vi har en vision for Europa, der garanterer lige adgang til uddannelse, sundhedspleje og social beskyttelse og beskæftigelsesmuligheder for alle. Et Europa, hvor borgerne har de samme rettigheder, og kan stole på, at alle bidrager og nyder lige stor gavn af deres engagement.